Instrument Support

Bel: +31508507263

Inhoud van Instrument Supports

Wat zijn Instrument supports?

Instrument supports zijn een essentieel onderdeel van industriële installaties. Ze worden gebruikt om meetinstrumenten, sensoren en andere apparatuur te ondersteunen en te bevestigen aan leidingen, tanks en andere structuren. Het gebruik van instrument supports zorgt voor een stabiele en veilige bevestiging van de apparatuur, wat de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de metingen verbetert.

Standaardisering van instrument supports is van groot belang voor de industrie. Door standaardisatie kunnen fabrikanten van apparatuur en installateurs efficiënter werken en kosten besparen. Ook verbetert het de veiligheid en betrouwbaarheid van industriële installaties. Standaardisatie betekent dat er een uniforme set van ontwerpprincipes en specificaties wordt gebruikt voor instrument supports, zodat ze op een consistente en betrouwbare manier kunnen worden geïnstalleerd en gebruikt.

Er zijn verschillende organisaties die zich bezighouden met standaardisatie van instrument supports. Een voorbeeld hiervan is de International Society of Automation (ISA), die een reeks van normen heeft ontwikkeld voor instrument supports en andere apparatuur. Deze normen zijn ontwikkeld door experts uit de industrie en zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën en beste praktijken.

Een ander voorbeeld van een organisatie die zich bezighoudt met standaardisatie van instrument supports is de American Society of Mechanical Engineers (ASME). Deze organisatie heeft een reeks van normen ontwikkeld voor het ontwerp en de constructie van ondersteuningssystemen voor leidingen, tanks en andere structuren.

Standaardisatie van instrument supports is niet alleen belangrijk voor fabrikanten van apparatuur en installateurs, maar ook voor operators en onderhoudspersoneel. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde instrument supports, kunnen operators en onderhoudspersoneel snel en gemakkelijk identificeren welke onderdelen moeten worden vervangen of gerepareerd. Dit kan de downtime van industriële installaties verminderen en de efficiëntie van onderhoudswerkzaamheden verbeteren.

Kortom, standaardisatie van instrument supports is van groot belang voor de industrie. Het zorgt voor efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid van industriële installaties, en verbetert de werkomstandigheden van operators en onderhoudspersoneel. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde instrument supports kunnen fabrikanten van apparatuur, installateurs, operators en onderhoudspersoneel samenwerken om de prestaties van industriële installaties te optimaliseren.

Waar moet ik op letten als ik een Instrument Support selecteer?

Bij het kiezen van het juiste instrument support voor een industriële installatie zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn enkele aandachtspunten:

 1. Soort instrument: Het is belangrijk om te weten welk type instrument op de support zal worden geplaatst, zoals een druktransmitter, temperatuursensor of flowmeter. Verschillende instrumenten hebben verschillende specificaties en vereisen mogelijk een specifieke vorm van support.
 2. Gewicht en grootte: Het is belangrijk om het gewicht en de grootte van het instrument te kennen dat op de support zal worden geplaatst. Het is belangrijk om een support te kiezen die geschikt is voor het gewicht en de grootte van het instrument.
 3. Montagelocatie: De locatie waar het instrument support moet worden geplaatst is ook belangrijk om in overweging te nemen. Bijvoorbeeld, als het instrument support buiten wordt geplaatst, moet het bestand zijn tegen weersomstandigheden zoals regen en wind.
 4. Trillingen: Als de industriële installatie trillingen genereert, is het belangrijk om een support te kiezen die deze trillingen kan absorberen en het instrument op zijn plaats kan houden.
 5. Onderhoud: Het is belangrijk om te overwegen hoe gemakkelijk het instrument support te onderhouden is. Een support die gemakkelijk te onderhouden is, kan bijdragen aan een efficiëntere en effectievere werking van het instrument en de installatie.
 6. Kosten: Het is belangrijk om een instrument support te kiezen die binnen het beschikbare budget past. De kosten van instrument supports variëren afhankelijk van het type, het materiaal en de grootte.

Door rekening te houden met deze factoren kan de juiste instrument support worden gekozen voor een specifieke toepassing, wat zal bijdragen aan een efficiënte en veilige werking van het instrument en de installatie.

Welke instrumenten kan ik aan een instrumentsupport bevestigen?

Een instrument support kan worden gebruikt om een breed scala aan meet- en regelinstrumenten te ondersteunen en te bevestigen, afhankelijk van de specifieke toepassing. Enkele voorbeelden van instrumenten die aan een instrument support kunnen worden bevestigd zijn:

 • Drukmeters en -transmitters: Dit type instrument wordt gebruikt om druk te meten en om te zetten in een elektrisch signaal dat kan worden gebruikt voor procesregeling of monitoring.
 • Temperatuursensoren: Dit type instrument wordt gebruikt om de temperatuur van een proces te meten en kan worden gebruikt om te regelen of te monitoren.
 • Flowmeters: Dit type instrument wordt gebruikt om de stroom of het volume van vloeistoffen of gassen te meten en kan worden gebruikt om te regelen of te monitoren.
 • Niveaumeters: Dit type instrument wordt gebruikt om het niveau van vloeistoffen in tanks of leidingen te meten en kan worden gebruikt om te regelen of te monitoren.
 • Analyse-instrumenten: Dit type instrument wordt gebruikt om de samenstelling van het procesmateriaal te meten, bijvoorbeeld voor het meten van pH, zuurstofgehalte of concentraties van specifieke componenten.
 • Positioneringssensoren: Dit type instrument wordt gebruikt om de positie van kleppen of andere regelcomponenten te meten en te regelen.
 • Meet- en regelapparatuur voor elektrische signalen: Dit type instrument wordt gebruikt om elektrische signalen te meten, zoals stroom of spanning, en kan worden gebruikt om processen te regelen of te monitoren.

Het is belangrijk om het juiste type instrument support te kiezen dat geschikt is voor het specifieke instrument en de toepassing. Het kan ook belangrijk zijn om rekening te houden met factoren zoals de omgeving waarin het instrument wordt gebruikt en de vereiste nauwkeurigheid van de metingen.

Moet ik mijn instrument support voorzien van een aarding?

Ja, het is belangrijk om een aardbout te gebruiken bij het installeren van een instrument support in een industriële installatie. De aardbout dient als aarding van het instrument en de support, en speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid van de installatie en de personen die ermee werken.

Het gebruik van een aardbout voorkomt dat er potentieel gevaarlijke statische ladingen ontstaan op het instrument en de support. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het instrument en de support gemaakt zijn van metalen materialen en in contact komen met andere metalen onderdelen in de installatie. Als er geen aarding is, kan er een potentiaalverschil ontstaan en kan er een elektrostatische ontlading plaatsvinden die vonken kan veroorzaken en mogelijk brand of explosies kan veroorzaken.

Bovendien kan het gebruik van een aardbout ook helpen bij het verminderen van elektromagnetische interferentie (EMI) en elektrostatische ontladingen (ESD) die de werking van het instrument kunnen beïnvloeden.

Kortom, het gebruik van een aardbout bij het installeren van een instrument support is een belangrijk veiligheidsaspect dat niet over het hoofd mag worden gezien.

Moet een instrument support voorzien zijn van een kabeldoorvoer?

Het gebruik van een kabeldoorvoer in een instrumentsupport is afhankelijk van de specifieke toepassing en de behoeften van de gebruiker. Een kabeldoorvoer kan worden gebruikt om bedrading of bekabeling door de instrumentsupport te leiden, zodat deze veilig en georganiseerd wordt gehouden en geen risico vormt voor de werking van de instrumentatie.

Als er bedrading of bekabeling door de instrumentsupport moet lopen, kan een kabeldoorvoer een handige manier zijn om de bedrading veilig en georganiseerd te houden. Het voorkomt dat de bedrading of bekabeling in de war raakt of beschadigd raakt door de beweging van de pijp of andere componenten.

Als er geen bedrading of bekabeling door de instrumentsupport hoeft te lopen, is het niet noodzakelijk om een kabeldoorvoer te gebruiken. In dat geval kan de instrumentsupport gewoon worden ontworpen om de instrumentatie veilig en stevig vast te houden.

Het is belangrijk om te onthouden dat bij het ontwerpen en installeren van instrumentsupports altijd rekening moet worden gehouden met de specifieke eisen en omstandigheden van de toepassing. Een professionele pijpleidingontwerper of een specialist op het gebied van pijpsupports kan advies geven over het gebruik van kabeldoorvoeren en andere kenmerken van instrumentsupports om ervoor te zorgen dat de installatie veilig, efficiënt en betrouwbaar is.

Weergaven: 52